28 Ekim 2010 Perşembe

Sözlerimizin Efendisiyiz Ağzımızdan Çıkana Kadar


Gerçekten de öyledir.. Söz ağızdan çıkana kadar sahibinin esiridir,ağızdan çıktıktan sonra sahibi onun esiridir. Bu sözü hep aklımda tutup, bol düşünüp konuşan biri olduğumu sanıyordum. Twitter bazı hatalarınızı görmek açısından size olanaklar sağlıyor. Yaptıklarınızın takip edilip edilmediğinden tümüyle emin olamadığınız ama her zaman takip edildiğiniz hissiyle bulunduğunuz bir ortam. Asıl soru ise gerçekten sizin düşüncelerinize karşıt olanların haklı çıkmaları olasılığını düşünüp düşünmediğinizdir.


Söz şöyleydi ; ''Biz Cumhuriyet 'in 87.yılını kutluyoruz , daha facebook'ta aşk sözleri paylaşanlar var.. Yazıklar olsun.. ''

Bakış açısı gözlemsel zenginliğimizi ya da fakirliğimizi anlatır ,bilirim. Bu yüzden bu sözü yorumlarken fakir olduğumu farkettim,iyi niyetliydim ve bunu sağlayan içimdeki ülke sevgisiydi. Fakat bu yeterli olamazdı,söylenen bir sözde ki en büyük hata genellemelerin sizinle çelişmesidir. Meğer söylediklerim aşk-ı sevgiyi yanlış anlamaktan ibaretmiş.

Google son zamanlarda bu incelikleri yapacağının sinyallerini veriyordu zaten ve öyle de oldu. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili güzel bir ana sayfa hazırlamış ve Türk halkına bugünü hatırlatıyor. Ülkemizde Cumhuriyetle veya Atatürk ile sorunu olanlar aslında daha çok o günden bugüne değişen yönetim anlayışının onların doğrultusunda olduğuna inanmayan kesimdir. Bu nedenle içinde yıl boyunca Atatürk'e karşı sevgisi olanlar Cumhuriyetimizi ilelebet devam ettirmek adına çabalayacaklardır. Aslında tehdit rejimle sorunu olanlar ve duyarsız, isyankar kesimdir.

Bizler ülkemizi sevdiğimiz sürece Cumhuriyet'i ve Atatürk'ü hatırlayan gençleriz. Asla onun mirası olan bu güzel ülkeyi düşmanlara bırakmayız. Birlik ve bütünlüğümüzün hep sürmesi dileklerimle.


Sevginin her çeşidi güzeldir ,yalnız sevdiğimiz her şeye iyi niyet beslemeyi bilelim.

1 yorum: